amfora-sava@siol.net

Zavarovanje rizika odpovedi potovanj

Kaj če se zaradi bolezni, nezgode ali kakšnega drugega nepredvidenega dogodka ne boste mogli udeležiti težko pričakovanega potovanja? Svetujemo vam, da že pri načrtovanju potovanja poskrbite, da se takšne in drugačne nevšečnosti rešijo s čim manj zapleti. Počitnice, potovanja, izleti, koncerti, konference … naj ostanejo v spominu kot kolaž prijetnih dogodkov.KAJ VKLJUČUJE ZAVAROVANJE?
 
  • POVRNITEV STROŠKOV ODPOVEDI

V primeru, da se zaradi nepredvidenega dogodka ne morete udeležiti potovanja, vam v sklopu zavarovanja povrnemo stroške odpovedanih potovalnih aranžmajev, letalskih kart, koncertnih vstopnic ...
 
  • DESTINACIJE POTOVANJ

Zavarujete lahko vsa potovanja, tako tista v tujini kot v Sloveniji. 
 
  • POTOVALNE STORITVE

Zavarovanje lahko sklenete na podlagi pogodbe o potovanju s ponudnikom potovalnih storitev, ki se nanaša na nakup, najem oz. rezervacijo potovalnih aranžmajev, letalskih kart, ladijskih prevozov, izletov, vstopnic za glasbene, kulturne, športne in ostale dogodke, najem vozil in plovil ter drugih turističnih doživetij.

 
  • IZBERITE MED RAZLIČNIMI KRITJI

Zaradi že precej časa prisotnega in vse hitreje rastočega pojava koronavirusa, v zvezi s katerim se v Sloveniji soočamo s pojavom epidemije, na svetovni ravni pa je bilo s strani Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) razglašeno celo stanje pandemije, je bila zavarovalnica prisiljena poseči tudi v vsebino zavarovalnega kritja rizika odpovedi potovanj, točneje v obliko t.i. razširjenega kritja omenjenega zavarovanja. Navedeno pomeni, da zavarovanja sklenjena od 13. 3. 2020 dalje ne krijejo povrnitev stroškov odpovedi potovanja, ki nastanejo kot posledica izbruha epidemije in/ali pandemije, ki se nanaša na pojav »koronavirusa« oz. na bolezen »COVID-19«. Vsa ostala kritja, tako tista, ki jih nudi osnovno kritje, kot tudi ostala kritja znotraj razširjenega kritja, ostanejo nespremenjena oz. je mogoče zavarovanje v tem delu normalno skleniti. Zavarovalne police razširjenega kritja vključujejo klavzulo, ki zavarovance o tem še dodatno obvešča.   
 
  • TRAJANJE ZAVAROVANJA

Zavarovanje velja do odhoda na potovanje.
 
  • KAKO DO ZAVAROVANJA?

Ob sklenitvi pogodbe o potovanju oziroma najkasneje v roku 48 ur od sklenitve pogodbe o potovanju je zavarovanje mogoče skleniti do tri dni pred odhodom na potovanje. V primeru, da je do odhoda na potovanje več kot 60 dni, lahko sklenete zavarovanje tudi, če je od sklenitve pogodbe o potovanju preteklo več kot 48 ur, vendar bo v prvih 10. dneh od sklenitve zavarovanja veljalo kritje le za primer smrti in nezgode, po preteku 10 dni pa imate znova polno kritje do odhoda na potovanje. V primeru, da je do odhoda manj kot 60 dni, lahko sklenete zavarovanje le v 48 urah po sklenitvi pogodbe o potovanju. Premijo za zavarovanje rizika odpovedi potovanj plačate ob sklenitvi zavarovanja.


 

Želim ponudbo