amfora-sava@siol.net

Asistenca v tujini

Na počitnicah pozabite na skrbi – za to bomo poskrbeli mi. Turistično zavarovanje z asistenco v tujini vam zagotavlja pomoč, kadar stvari en bodo šle po načrtih. Za lažje in hitrejše reševanje težav brez dodatnih stroškov.         KAJ VKLJUČUJE ASISTENCA V TUJINI?
 
 • STROŠKI AMBULANTNEGA ZDRAVLJENJA

Krijemo stroške nujnega zdravljenja v ambulantni ustanovi, nakupa nujnih zdravil in nujnih zdravniških pripomočkov izdanih na zdravniški recept ali predpisanih na zdravniškem izvidu.
 
 • STROŠKI ZOBOZDRAVSTVENEGA ZDRAVLJENJA

Krijemo stroške nujnega zdravljenja potrebnega za odpravo akutne bolečine. Izključene so kakršnih koli zobne proteze ali zalivke.
 
 • STROŠKI BOLNIŠNIČNEGA ZDRAVLJENJA

Krijemo stroške nujnega zdravljenja v bolnišnici, nujnih operativnih posegov in drugih nujnih storitev vezanih na nujno zdravljenje.
 
 • NUJNI IN NENUJNI PREVOZI DO ZDRAVSTVENE USTANOVE

Krijemo stroške nenujnega prevoza (taksi prevoz, javni prevoz) zavarovanca do zdravstvene ustanove in nazaj do mesta nastanitve (do hotela, apartmaja) zavarovanca v tujini. Krijemo tudi stroške nujnega prevoza, če tak prevoz ni krit že v okviru javnega sistema zdravstva, premestitve zavarovanca in vrnitev zavarovanca v bolnišnico v Sloveniji ali po končanem zdravljenju.
 
 • VRNITEV MLADOLETNIH OTROK

Če zavarovanca v tujini spremljajo mladoletni otroci (mlajši od 18 let) brez prisotnosti druge odrasle osebe, bo zavarovalnica v primeru hospitalizacije ali smrti priskrbela spremljevalca mladoletnim osebam za vrnitev v Slovenijo, krila stroške namestitve mladoletnih otrok do prihoda spremstva in krila stroške prevoza mladoletnih otrok in spremljevalca iz tujine v Slovenijo.
 
 • VRNITEV NUJNIH STROŠKOV V PRIMERU ZAMUDE LETA

Krijemo nujne stroške, ki so nastali pred dejanskim letom v znesku do 160 €.
 
 • VRNITEV NUJNIH STROŠKOV V PRIMERU IZGUBE PRTLJAGE

Krijemo stroške v višini 400 €, in sicer v znesku 20 € za kilogram prtljage do največ 20 kilogramov. Kriti stroški zajemajo nakup nujnih potrebščin (oblačila, toaletne potrebščine, zdravila …).
 
 • VRNITEV STROŠKOV IZDAJE NOVIH OSEBNIH DOKUMENTOV V PRIMERU KRAJE ALI IZGUBE

Krijemo stroške v primeru kraje ali izgube osebnih dokumentov do višine 50 €.


POMEMBNE INFORMACIJE

Pomembno je, da ob nastopu primera, ki zahteva asistenco v najkrajšem možnem času pokličete klicni center in prijavite zavarovalni primer.

OB PRIJAVI MORATE OPERATERJU SPOROČITI:
 1. ime, priimek in naslov zavarovanca oziroma zavarovalca,
 2. številko in datum veljavnosti zavarovalne police,
 3. kraj, kjer se zavarovanec nahaja in telefonsko številko ter morebiten naslov na katerem je dosegljiv,
 4. kratek opis problema in obliko želene pomoči.
 
 • TRAJANJE ZAVAROVANJA

Asistenca v tujini velja eno leto ali za čas trajanja kratkoročne police.

Želim ponudbo