amfora.krsko@siol.net

Nezgodno zavarovanje otrok

11205262-Unhappy-kid-who-has-fallen-off-the-bike-Stock-Photo-child-accident-bicycle V tem blogu vam bomo opisali zakaj je nezgodno zavarovanje otrok nujno za finančno varnost vaše družine.
 

Zakaj nezgodno zavarovanje otrok?

Poskrbimo za varnost svojih otrok z nezgodnim zavarovanjem otrok. 

Nesreče in poškodbe se dogajajo, še posebej otrokom! Stroški zdravstvene oskrbe, invalidnosti in stalne oskrbe lahko postanejo ogromno finančno breme celotne družine. Nesreče seveda ne morete preprečiti, lahko pa si olajšate finančno breme, če imate v mislih, da do takih dogodkov pride in se največkrat zgodijo prav takrat, ko na to nismo pripravljeni.
  

SAVA nezgodno zavarovanje otrok je najugodnejši način za zaščito vašega otroka, v vrtcu, šoli in drugod, kritje za primer nezgode je namreč 24 ur na dan, prav tako je krit športni riziko, če se otrok ukvarja s katero od športnih dejavnosti.  Nezgodno zavarovanje otrok se sklepa za otroke od rojstva do otrokovega 26. leta.
 
 

Ali moj otrok nezgodno zavarovanje sploh potrebuje ? 

Naš odgovor na to vprašanje je : »Sigurno, da ga potrebuje«, se je pa seveda potrebno pravilno odločiti. Napačno je razmišljati, sklenimo nekaj za najnižjo premijo in si reči »nekaj malega imamo, za primer če se kaj zgodi«.
Predlagamo, da tisti starši, ki se za to odločite, potem to naredite preudarno in preverite katera kritja so zajeta, kolikšne so zavarovalne vsote, ne samo kolikšna je mesečna oziroma letna premija.


Razmišljanja staršev o nujnosti nezgodnega zavarovanja otrok pa so drugačna, na spletnih forumih beremo, da veliko staršev ne zavaruje svojih otrok z razlogom, ker zavarovalnica, »že najde luknjo«, da jim ni potrebno izplačati odškodnine. Logika, ti pove, da temu pač tako ni, če se nesreča zgodi z dogodkom, ki je definiran kot nezgoda, potem o tem, da bi zavarovalnica odklonila izplačilo ne rabimo razmišljati.
 

Izbiri ustreznega zavarovanja je potrebno nameniti več časa 

Seveda pa je še vedno več tistih staršev, ki v nezgodnem zavarovanju otrok vidijo nujo. Z izborom prave kombinacije, pravih kritij je tako celotni družini zagotovljena varnost. 
     
Nekateri starši dajejo poudarek na dnevno odškodnino, kar ni nujno napačno, je pa potrebno vedno preveriti kolikšna je višina invalidnosti.  Invalidost je tisto, kar je najnujnejše, tu mora biti zavarovalna vsota res visoka. To, da otrok postane invalid je poleg samega dejstva, da je to res hud psihološki udarec za vso družino, tudi velik finančni zalogaj, ki pa ne čaka, rešitev mora biti na dlani – kaj zdaj? , kje bomo vzeli denar?


O pomembnosti pravilne izbire kritja so odgovarjali na Zvezi potrošnikov Slovenije, kjer starše opozarjajo, naj se med možnimi kombinacijami kritij nezgodnega zavarovanja otrok, ki naj bi jih obsegalo zavarovanje, osredotočijo predvsem na zavarovanje za primer trajne invalidnosti. "Če bi otrok zaradi posledic nezgode postal invalid, bodo stroški, povezani s tem, najvišji. Dnevna in bolnišnična nadomestila pri nezgodnem zavarovanju otrok ne igrajo posebne vloge," opozarjajo na ZPS.


V primerjavi z ostalimi zavarovalnicami je Sava pripravila med vsemi kritji, tudi izplačilo mesečne nezgodne rente, ki na slovenskem zavarovalnem trgu ni tako pogosta, je pa zelo zaželena in nujno potrebna.
Gre namreč za kritje invalidnosti ( za invalidnost več kot 30% ) se izplačuje mesečna renta ( npr. 200€ )  še nadaljnjih 5 let.

Ostala kritja pa so še : kritje nezgodne invalidnosti (odvisno od višine zavarovalne vsote se izplača ustrezen %), bolnišnični dan ( noči preživete v bolnici kot posledica nezgode ), dnevna odškodnina.


Kot smo že večkrat poudarili v prejšnjih zapisih, so danes za nekatere res težki časi in od svojega proračuna težko dajejo na stran še določen znesek za zavarovanje svoje družine, a vseeno nezgodna zavarovanja, zavarovanja za smrt, zavarovanja hudih bolezni so res ugodna, govorimo o mesečnih premijah nekaj kavic na mesec in tako ne predstavljajo nekaj kar si ne moremo privoščiti.

 
Zaščitite svojo družino pred finančnim vplivom nepričakovane trajne poškodbe.
 
Obiščite naše poslovalnice ali pa si svetovalca naročite na dom. Vsa naša svetovanja so brezplačna.